Taxatierapport woning

Voordelige Taxateur stelt met aandacht een kwalitatief hoogstaand taxatierapport van uw woning op.

Gevalideerd taxatierapport

U heeft een gevalideerde taxatie nodig als u een hypotheek voor uw woning aanvraagt. Uw bank of hypotheekverstrekker wil graag zekerheid over de kwaliteit van het taxatierapport. Dit is de reden dat zij om een gevalideerd taxatierapport vragen. 

Als u om een andere reden een taxatierapport nodig hebt, is een standaard taxatierapport vaak voldoende. Hierbij kunt u denken aan een indicatie van de vraagprijs bij verkoop, het afsluiten van een verzekering of het verdelen van bezittingen bij een echtscheiding.

Wat staat er in het taxatierapport?

Een taxatierapport is opgebouwd uit verschillende onderdelen die samen de taxatiewaarde van de woning bepalen. De woning wordt tot in detail bekeken door de taxateur. Van de grootte van het perceel tot architectonische elementen en van voorzieningen in de omgeving tot de kwaliteit van de afwerking, alles wordt meegenomen in de uiteindelijke waardebepaling. De taxateur zal de woning ook vergelijken met andere woningen in de omgeving. Indien mogelijk voegt de taxateur informatie uit het kadaster en een uittreksel van de kadastrale kaart toe aan het taxatierapport.

Direct een taxatierapport aanvragen